Manifestation för bättre arbetsvillkor inom spårtrafiken i Stockholm

FACKLIGT Ett hundratal järnvägsanställda och andra arbetare samlades igår på Norrmalmstorg i Stockholm för att manifestera sitt stöd för bättre arbetsvillkor inom Spårtrafik. Många talare uttryckte sin oro för arbetsköparnas framryckningar, de sa allesammans att det var synd att Seko inte gick längre och att avtalet var otillräckligt.

Många tyckte det var viktigt att Klubb 111 som näst största avdelning blir större och kan driva kampen framåt. Men för att det ska bli verklighet krävs organisering, initiativ från fackliga organisationer underifrån för att fortsätta kampen. Nio olika Seko-klubbar som organiserar den största delen av spårtrafiken i Stockholm hade kallat till manifestationen. Den ägde rum i skuggan av att kollektivavtalet i branschen skrevs på – och detta möttes av besvikelse från medlemmarna för att man inte lyckades kämpa mer för de krav som fanns. Ändå var stämningen på mötet inte nedslagen, utan kampberedd.

Nu fortsätter mobiliseringen den 31 maj med ett protestmöte i Landstingshuset, där kraven bland annat är att kollektivtrafikens ska återtas i offentlig regi, att säkerheten ska värnas och vinstjakten stoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.