Svenskt handelskontor i Ukraina

INRIKES Idag beslutar regeringen om att låta Business Sweden öppna ett ”handelsfrämjande kontor” i  Ukraina. Organisationen har kontor i cirka 40 länder, och ägs gemensamt av staten och det privata näringslivet. Syftet är förstås att hjälpa svenska företag att investera och etablera sig i Ukraina.

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell säger att det krävs både mer handel, tillväxt, investeringar och marknadsekonomi för att bygga välstånd i Ukraina. Hittills har Ukraina mest fått bidrag från Sverige: nästan 17 miljarder kronor i militärt stöd och cirka 4 miljarder i bistånd, enligt regeringskansliet, men nu vill regeringen koppla ihop bistånd och utrikeshandel på ett tydligare sätt. Det tycker ministern är en bra sak.

Han tänker redan på återuppbyggnaden efter kriget och menar att det finns en enorm potential – grön omställning, tech och infrastruktur ligger i topp.

– Det här är ett stort land, stor marknad och väldigt mycket som behöver göras under lång tid, säger Johan Forssell. Man kan nästan höra hur kapitalisterna gnuggar händerna i förtjusning över förödelsens möjligheter.

En tanke på “Svenskt handelskontor i Ukraina

  1. vem tjänar på att ingen tjänar på nåt!!??? skulle tysklands städer ha legat kvar sönderbombade efter 2a världskriget? för att det är fult att bygga upp o tjäna pengar på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.