Medling mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar

FACKLIGT På begäran av båda parterna har Medlingsinstitutet utsett tre medlare för att hjälpa parterna framåt i förhandlingen av ett nytt kollektivavtal. Sedan Sveriges Hamnar tecknade ett avtal med Transport har situationen för Hamnarbetarförbundet blivit svårare.

Medlarna som ska hjälpa till att få ett avtal på plats är bland annat Anders Ferbe, tidigare ordförande för IF Metall och Robert Schön, tidigare vice vd hos Industriarbetsgivarna. Till sin hjälp har de också en av de fasta medlarna vid Medlingsinstitutet.

Sedan den 30 april finns det inget avtal mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar, då den senare organisationen sade upp det. Dessförinnan hade man skrivit under ett kollektivavtal med Transport, som då blir det normerande inom branschen. Ett nytt avtal mellan Hamnarbetarförbundet blir därför sekundärt och i många viktiga frågor, såsom lön och anställningsförhållanden, gäller det som står i avtalet med Transport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.