Kurd utvisas från Sverige till Turkiet efter regeringsbeslut

INRIKES I dag har regeringen i ett extra sammantråde beslutat om utvisning av den turkiske medborgare som Riktpunkt tidigare rapporterat om och som Högsta domstolen godkände för utlämning 30 maj. Det är en skamgräns som passerats och som öppnar för fortsatta eftergifter mot krav från Turkiet eller Ungern, och varför inte från andra intressenter – nu när man ser att Sverige  så enkelt går med på repressiva krav.

Mannen har ett flerårigt fängelsestraff som väntar i Turkiet för narkotikabrott (smuggling av 1,8 kg cannabis), och ska alltså utvisas trots att detta straff tidigare gjordes villkorligt och han flyttade helt lagligt till Sverige för att arbeta. Beslutet om utlämning kommer att verkställas under försommaren, så snart de turkiska myndigheterna kan hämta honom.

Den utvisade mannen protesterar mot utlämningen och hänvisar till Europakonventionen. Han är av åsikten att utlämningsbegäran för att avtjäna straff för narkotikabrott är ett svepskäl och att den bakomliggande anledningen är hans kurdiska nationalitet och att han stöder YPG och PKK.

Så har regeringen då lagt sig på rygg inför Turkiets president Erdogan för att ge Sverige tillträde till Nato. Vilka som fortsättningsvis kommer att skickas till fängelse, tortyr och kanske död i Turkiet återstår att se – men Nato kommer självklart inte att sluta kräva vanliga männsikors frihet och liv. Vi står inför deltagande i krigshandlingar och imperialistiska anfall, alldeles oavsett att regeringen redan börjat kasta offer åt krigshundarna för att få delta i blodbadet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.