Ny finsk högerregering

UTRIKES I början av april ägde allmänna val rum i Finland och sedan dess har regeringsförhandlingar pågått. Under tisdagen meddelades att en regering nu finns på plats, som bland annat består av högerpartierna Samlingspartiet och Sannfinländarna.

För att få ihop ett regeringsunderlag var Samlingspartiets Petteri Orpo tvungen att ha stöd av antingen Sannfinländarna eller Socialdemokraterna. Valet föll på Sannfinländarna, som kan beskrivas som Finlands motsvarighet till Sverigedemokraterna. Utöver dessa ingår även Svenska Folkpartiet och Kristdemokraterna i regeringen.

På regeringens program står bland annat nedskärningar och besparingar inom välfärdssektorn och en utökad privatisering av densamma.

En tanke på “Ny finsk högerregering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.