Två personer dödade på sin arbetsplats i Ängelholm

INRIKES Under tisdagen dog två personer vid företaget Omni Polymers anläggning i Ängelholm. De två männen rengjorde en tank när bland annat svavelväte uppstod, vilket bragde dem om livet. Även sex brandmän skadades i räddningsinsatsen.

Fem dagar innan de två arbetarna dödades riktade Arbetsmiljöverket kritik mot företaget, bland annat för arbetsplatsens utformning och för att man inte kunde visa att luften i produktionshallen inte innehöll farliga partiklar. Kritiken visade sig vara befogad och bristerna på arbetsplatsen har nu lett till två arbetares död.

Arbetarna dog när de rengjorde en tank, i vilken det bildades svavelväte, vilket är en gas som bland annat hämmar blodets förmåga att transportera syre. Halterna var så höga att även räddningspersonalen började må dåligt, trots att de använde gasmask.

Omni Polymers arbetar med återvinning av plast och företaget har än så länge bara en fabrik, den i Ängelholm.

2 tankar på “Två personer dödade på sin arbetsplats i Ängelholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.