Fler döda på jobbet än på många år

INRIKES Dödsfallen på jobben under årets första sex månader är högre än på många år. Man måste gå tillbaka till 2017 för att hitta siffror som är lika höga som nu. 

Under de första sex månaderna år 2020 dog exceptionellt få människor på sina arbetsplatser. Bara 10 personer kom aldrig hem från sin arbetsdag under det halvåret. Jämfört med då har antalet mer än fördubblats. I år har hela 23 personer mist sina liv på sina arbetsplatser under de första sex månaderna. För att hitta en högre siffra måste man gå tillbaka till 2017, då 24 personer dog på sina arbeten under samma tidsperiod.

Den senaste personen att avlida på arbetet var en arbetare som blev klämd under en container i Linköping. Tidigare under sommaren förlorade också två arbetare som städade en tank i Ängelholm sina liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.