Minst 35 personer döda i översvämningar i Sydkorea

UTRIKES Enorma mängder regn som fått en damm att svämma över och som orsakat jordskred har lett till minst 35 personers död i Sydkorea. Uppemot 8 000 människor har också tvingats evakuera för att undkomma vattenmassorna.

Under söndagen hittades åtta drunknade personer som fastnat i en tunnel, vilket gjort att dödstalet stigit till 35. Man vet heller inte hur många ytterligare personer som inte lyckades ta sig ut ur tunneln, som översvämmandes efter att en dam brast i de västra delarna av staden Cheongju.

Översvämningarna har orsakats av kontinuerligt regn som fallit sedan den 9 juli och på vissa platser har mer än 600 millimeter fallit. Juli är vanligtvis en blöt månad i de drabbade områdena, men i snitt faller enbart omkring 300 millimeter regn under hela månaden.

Förra året ägde också översvämningar rum, vilket främst drabbade den fattiga befolkningens bostadsområden. Då lovade regeringen att genomföra säkerhetsåtgärder för att undvika det hela igen, vilket den dock inte gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.