14 arbetare dog på jobbet under sommaren

INRIKES Under de tre sommarmånaderna dog 14 arbetare på sina arbetsplatser. Så hög har inte siffran varit sedan 2011, då 15 arbetare dog under samma tidsperiod. 

Ingen sommar sedan 2011 har varit så dödlig som denna, då 15 arbetare dog under juni, juli och augusti. Siffra i år landade på 14 arbetare och sett till året hittills är det det dödligaste på flera år. Hittills har 32 arbetare dött på sina arbeten, vilket är 10 fler än under motsvarande period förra året. Året ser därmed ut att bli det dödligaste på länge.

Bland de som dött fanns bland annat en 14-årig pojke dog utanför Ulricehamn då han blev klämd under en hjullastare som han inte fått utbildning att köra, vilket ungkommunisterna fördömt. Tidigare dog också två arbetare i Ängelholm när de rengjorde en tank. Säkerheten på deras arbetsplats hade fått kritik av Arbetsmiljöverket tidigare, men inte tillräckligt många åtgärder hade vidtagits.

Just sommarjobbare, som pojken i Ulricehamn, är extra utsatta på sina arbetsplatser, eftersom de mer sällan än andra arbetare får den utbildning de behöver för att hantera maskiner och verktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.