ABF kastar ut kommunisterna – bjuder istället in SD

INRIKES I början av sommaren meddelade ABF:s förbundsledning att man utesluter Sveriges Kommunistiska Parti från förbundet. Två månader senare bjuder man istället in Sverigedemokraterna till ett panelsamtal, vilket inte hänt förut, rapporterar Dagens ETC.

När ABF uteslöt kommunisterna ur förbundet hänvisade man till att ”SKP:s partipolitiska program inte är förenligt med ABFs idéprogram och grundläggande värderingar”, utan att specificera vilka värderingar detta rörde sig om. Sådana bekymmer verkar dock inte ABF i Stockholm ha, som nu bjudit in den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Ann-Christine From Utterstedt till en paneldebatt.

Som inget annat parti har samtidigt Sverigedemokraterna angripit folkbildningen och man har bland annat velat skära ner rejält i stödet till bildningsorganisationerna, vilket man redan gjort i kommuner där man har makten, såsom Trelleborg.

Bättre än många andra förstår socialdemokratin att anpassa sig när det blåser snålare vindar. Sverigedemokraterna var näst största parti i det senaste valet och man vill därför öppna en dörr högerut, medan man är väldigt angelägen om att stänga dörrarna till vänster.

3 tankar på “ABF kastar ut kommunisterna – bjuder istället in SD

 1. Socialdemokratin har tidigare i historien, tillsammans med övriga borgare öppnat dörren för den oförklädda diktaturen, den råa fascismen, klädd i vapen och uniform.

  För att bevara klassamhället är det naturligtvis fördelaktigt att ställa sig på den regerande och ägande klassens sida; i detta fall kapitalisternas (borgarklassens). Således visar socialdemokratin öppet var den står.

  Varje arbetande människa som besitter ett uns av klassmedvetenhet borde kunna inse att socialdemokratin är ett rent borgerligt parti som inte har något gemensamt med arbetareklassen. Med statsapparaten som medel använder socialdemokratin och borgerligheten arbetareklassen endast för att effektivisera förslavningen av arbetarklassen till kapitalismens fromma.

 2. Så typiskt att man kastar av sig vänstern när högervindarna piskar, att socialdemokratin alldrig förändras. Nästa stopp är väl att öppna portarna till fascister i uniformer kan man anta.

 3. Det är helt i linje med den nya lagstiftningen.
  Om landets säkerhet.
  Och en konsekvens av NATO fjäskandet.
  Det kommer bli mer av den varan.
  Vänta bara till solidaritetsarbetet döms i borgarnas domstol.
  Och solidaritetsarbetare döms till fängelse.
  Ni kan tacka SAP och Magda för den råa högerpolitiken vi nu kommer få uppleva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.