Bara 500 utvalda kvotflyktingar till Sverige 2023

INRIKES Enligt ett pressmeddelande har migrationsverket fattat beslut om vidarebosättningsprogrammet 2023. Det blir färre kvotflyktingar och med fokus på möjligheter för integration i enlighet med regeringens politik, säger Migrationsverket.

Migrationsverket  ska välja ut och överföra 900 flyktingar till Sverige genom FN-oragnet UNHCR:s vidarebosättningsprogram. Först ska dock ca. 400 personer från 2022 och 2021 som drabbats av eftersläpningar i programmet få komma hit, så de som väljs ut i år är egentligen bara 500.

De som i nåder får komma väljs bland syrier som befinner sig i Libanon och Irak (350 personer), kongoleser som befinner sig i Uganda (100 personer), samt akutärenden (50 platser). Man ska dessutom beakta driftighet, färdigheter, utbildning och arbetslivserfarenhet och värderingar av betydelse för integration.

500 personer i en värld där tiotusentals dör på vägarna, vid gränserna och på havet, där hundratusentals sitter i omänskliga flyktingläger världen över, internerade och övergivna på oviss tid, där folk betalar sina sista pengar till brutala människosmugglare som leder dem i döden? Och utvalda bland dem som behöver minst hjälp, som har bäst utbildning, är friskast och mest beredda att arbeta så hårt de bara kan. Och som inte har olämpliga åsikter eller nån felaktig religion, naturligtvis …

Den svenska kapitalismen och dess hantlangare i regeringen förnekar sig inte – villkorad hjälp till de utvalda, och likgiltighet inför dem som inget annat har än sitt hopp.

En tanke på “Bara 500 utvalda kvotflyktingar till Sverige 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.