Irakiska organisationer vädjar om att hålla den irakiska ambassaden öppen

INRIKES I en vädjan till de irakiska premiär- och utrikesministrarna uttrycker en rad irakiska organisationer i Sverige, däribland Iraks Kommunistiska Parti (IKP), sin önskan att den irakiska ambassaden ska hållas öppen trots den diplomatiska krisen mellan Irak och Sverige.

De undertecknande organisationerna fördömer brännandet av Koranen som ”en förkastlig handling som skadar muslimernas känslor och försöker sprida hat”. Därför menar de att brännandet inte kan omfattas av yttrandefriheten.

I sin vädjan skriver de att folket i Sverige inte är delaktiga i detta och att de inte har något med brännandet av Koranen att göra. En stängning av ambassaden skulle drabba framför allt de tiotusentals irakier som behöver de konsulära tjänsterna på daglig basis och som behöver hjälpen som de kan få där för att kunna kommunicera med sina familjer i hemlandet.

Den 20 juli meddelade den irakiska regeringen att den irakiska ambassadören kallas hem från Sverige, samt att den svenska ambassadören i Bagdad skickas hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.