Israel lämnar Jenin

UTRIKES Israel har nu dragit tillbaka trupperna från flyktinglägret i Jenin på Västbanken. Under natten fortsatte striderna och raketer avfyrades från Gazaeremsan mot Israel. Israeliska drönarattacker mot norra delen av Gazaremsan följde på detta. Tolv palestinier är döda i den isreliska operationen ”Home and garden” och 140 skadade, varav 30 allvarligt  rapporterar det palestinska hälsodepartementet.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sade i ett uttalande att uppdraget var avslutat, men att det inte var en engångshändelse. Från USA kommenterades militäroperationen med att man respekterade Israels rätt till självförsvar.  Palestinas premiärminister Mohammed Shtayyeh svarade på Twitter med att säga att en ockuperande makt inte har rätt till självförsvar – den rätten är palestiniernas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.