Kommunistpartier skickar öppet brev till Venezuelas president

UTRIKES Repressionen mot det venezuelanska kommunistpartiet PCV ökar och försök från regeringens sida att ta över det intensifieras. Detta för att partiet brutit med landets president Maduro och den arbetarfientliga politik han bedriver. Nu har ett antal kommunistpartier från världen över skickat ett öppet brev till Maduro, där de protesterar mot angreppen mot PCV.

I maj organiserade medlemmar ur regeringspartiet PSUV en falsk kongress, som de försökte använda för att ta makten över det kritiska kommunistpartiet. Sedan dess har angreppen fortsatt och regeringen har utan framgång försökt muta medlemmar i partiet att vända det ryggen.

För att stödja det venezuelanska kommunistpartiet har därför 34 kommunistpartier från hela världen, däribland de svenska kommunisterna, skrivit under ett öppet brev till landets president, Nicolas Maduro, som går att läsa i sin helhet nedan:

Våra partier fördömer konsekvent USA:s och dess allierades imperialistiska aggression och sanktioner mot Venezuela och vi uttrycker vår fasta solidaritet med det venezuelanska folket.

I flera månader har vi dock med växande oro följt den eskalerande interventionen i Venezuelas Kommunistiska Partis interna angelägenheter; en process som öppet stödjs av kader från ditt eget parti. Dussintals partier har redan tagit ställning och fördömt detta agerande genom gemensamma uttalandet och andra initiativ.

Med detta öppna brev kräver vi att allt agerande för att underminera och ingripa i Venezuelas Kommunistiska Partis interna angelägenheter stoppas omedelbart. Detta agerande sker också på ett fullkomligt utan några som helst bevis.

Vi uttrycker vår solidaritet med Venezuelas Kommunistiska Parti och dess kamp till försvar för arbetarklassen och folket i Venezuelas intressen och rättigheter.

En tanke på “Kommunistpartier skickar öppet brev till Venezuelas president

  1. Detta brev bör också riktas till Kubas kommunistparti. Regeringen Diaz Canel måste fördöma förföljelsen av PCV och kräva att Maduro respekterar och garanterar dess oberoende. Kubas kommunistparti måste utsträcka sitt politiska skydd till kamrat Oscar Figuera och andra ledande medlemmar i PCV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.