Antalet paketförsändelser ökar – över 50 miljoner paket skickade under andra kvartalet

INRIKES Antalet paket som skickas från e-handlare fortsätter att öka. Jämfört med samma period föregående år har över 7 procent fler paket skickats. Sammanlagt har 52 miljoner paket skickats från e-handlare till privatpersoner i Sverige under årets andra kvartal.

Antalet paketförsändelser fortsätter att öka och sett till för 20 år sedan har antalet försändelser ökat med över 100 procent. Bara det andra kvartalet i år har antalet försändelser till privatpersoner i Sverige passerat 50 miljoner, vilket innebär en ökning på över 7 procent jämfört med det andra kvartalet förra året. E-handelns inkomster har dock inte ökat, vilket enligt Transportföretagen betyder att människor beställer billigare men fler artiklar.

Detta sätt att förhålla sig till konsumtion drabbar inte bara miljön, som belastas ytterligare, utan också arbetarna inom transport- och postbranschen, som länge varit pressade. I rapporten Fri frakt till ett högt pris som Seko släppte i slutet av 2021 vittnar anställda om högre press, tyngre arbete och allt sämre säkerhet för de anställda.

För att pressa lönsamheten tvingas de anställda bära tunga paket i trappa efter trappa, de stressas att göra så mycket arbete som möjligt och de kör överlastade skåpbilar för att företagen vill maximera lönsamheten. De anställda vittnar också om hur de måste jaga extra pass eftersom de är anställda på deltid, vilket skapar en stor stress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.