Klagosånger ur folkdjupet och segertoner från välfärdseliten – föreställning i Malmö

KULTUR Den 12 augusti kommer föreställningen Välfärdsvisor att sättas upp i Manegen, inom ramen för Malmöfestivalen. Föreställningen riktar udden uppåt mot makthavarna och eliten med osviklig tro på folkets engagemang, enligt den egna beskrivningen. 

Kristin Rosendahl är kompositör och har studerat vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där hon också satte upp den första rundan av föreställningen Välfärdsvisor. Där såldes den slut och efter förfrågningar ska den nu också sättas upp i Malmö, som en del av Malmöfestivalen.

Publiken kommer där bland annat få möta friskolemiljardären Barbara Bergström som representerar Sverige i Neoliberal Vision Song Contest och bjuds även på en skånsk operett av städerskan Rut. 

VÄLFÄRDSVISOR utgör apatins motvikt. Med en osviklig tro, hopp och kärlek till folkets engagemang vill denna föreställning väcka funderingar, skapa debatt och dra ned byxorna på makthavarna; alltsammans förpackat i oemotståndliga melodier som får även den mest benhårda politiska motståndare att sjunga med. 

Så beskriver kompositören själv sin föreställning, som kommer att spelas upp den 12 augusti klockan 18:00 i Manegen på Malmöfestivalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.