Fruktansvärd tragedi i de grekiska skogsbränderna

UTRIKES Kropparna efter 18 personer som omkommit i skogbränderna i nordöstra Grekland har hittats i den skogsbevuxna nationalparken Dadia, nära byn Avantas, i regionen Evros.

De döda tillhörde två olika grupper som fångats av lågorna och är sannolikt flyktingar som befann sig i området efter att ha korsat den turkiska gränsen. Det är inte ovanligt att flyktingar befinner sig där, och de är därmed i ett mycket farligt område just nu.

Området ingår i den brandhärjade landsbygden runt hamnstaden Alexandroupolis i nordöstra Grekland. Stark vind försvårar släckningsarbetet som utförs av brandkår, polis och frivilliga. Sammanlagt nio byar vid turkiska gränsen har fått evakueringsorder, vilket har orsakat kaos och trafikolyckor på landsvägarna, eftersom det saknades en evakueringsplan. Idag räddades också 40 personer med båt från brandhärdarna och fördes till hamnen i Alexandroupolis.

Kamraterna i det grekiska kommunistpartiet KKE deltar i släckningsarbetet både i stadens närhet och ute på landbygden i Evros-regionen, och kräver av regeringen att vidta alla nödvändiga åtgärder för att släcka bränderna. Man kräver också skyddsåtgärder för arbetarna som trots evakueringarna stannar kvar i fabrikerna och fortsätter att arbeta.

 

2 tankar på “Fruktansvärd tragedi i de grekiska skogsbränderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.