Uttalande från KKE om de omkomna flyktingarna i Evros-regionen

UTRIKES Presstjänsten för det grekiska kommunistpartiets KKE centralkommitté har gjort ett tillkännagivande om den tragiska händelsen där 18 flyktingar omkom i lågorna i Dadia-skogen. Riktpunkt publicerar här uttalandet i sin helhet:

Döden som drabbande dessa tiotals medmänniskor som ryckts upp från sina liv och hittades förkolnade i Dadia-skogen, är ett fruktansvärt flerfaldigt mord. Händelsen avslöjar som lögner alla statliga uttalanden om att det viktigaste i deras planering är skyddet av människoliv.

De förkolnade döda i Evros läggs nu till den långa listan av flyktingar och migranter som mister livet på sin resa, där de ryckts upp med rötterna och tvingats att ta de farligaste vägarna för att undvika det förtryck och den instängdhet som påtvingats dem av EU:s och regeringens politik.

Den explosiva blandningen av anti-invandringspolitiken och den totala bristen på förebyggande planering mot bränder leder bara till nya tragedier, som folket, både grekerna och invandrarna, betalar det tyngsta priset för. Regeringens ansvar för de tragedier vi har upplevt i flera dagar är brottsligt! Alla nödvändiga åtgärder bör vidtas här och nu för att hantera bränderna, för att rädda människornas liv och arbete, och rädda miljön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.