Koranbrännaren Momika – en nyttig idiot

INRIKES Koranbrännaren Salwan Momika ger sig inte – han hänvisar till lagen om yttrandefrihet och har ansökt om att bränna Koranen ytterligare tolv (12) gånger den närmaste tiden. Stockholm, Malmö och Örebro står på agendan. Momika försörjer sig på att filma bränningarna och lägga upp både dem och annat islamkritiskt material på Tiktok – ett par tusenlappar för varje livesändning säger han att han skrapar ihop. 

Innan han flyttade till Sverige var han politiskt aktiv i Irak, och det påstås på sociala medier att han var en del av milisgruppen al-Hashed al-Shaabi som bekämpade IS.

– Jag var ledare för det Syrianska demokratiska partiet i Irak, har Momika själv sagt till Expressen. Nej, vi var inte en del av al-Hashed al-Shaabi men vi hade egna väpnade styrkor som skyddade våra områden i bland annat Nineveslätten.  Han anser sig vara politisk flykting, men just nu omprövas hans status och uppehållstillstånd av Migrationsverket.

En nyttig idiot

Han lär hinna med i vart fall några spektakel till och regeringen låter honom hållas, så att de får anledning att se över ordningslagen ordentligt. Riktpunkt har tidigare påpekat att  framtida demonstrationer och manifestationer enligt regeringens planer kommer att bli tvungna att uppfylla krav på att inte skada Sveriges nationella säkerhet. Det betyder i praktiken att vid varje given ansökan om offentlig sammankomst, så ska polisen inte bara bedöma säkerhetsläget på plats, utan också bedöma om sammankomsten är skadlig för landets säkerhet.

Den här lagändringaen drabbar till sist också Momika – men då har han redan spelat ut sin roll som nyttig idiot.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.