Mer pengar till den privata sektorn i Kina

UTRIKES Den ekonomiska utvecklingen i Kina har avtagit och därför har man utlovat mer pengar till den privata sektorn i ett försök att stimulera ekonomin. Detta kom till efter ett möte med flera privata kinesiska monopol, däribland Shandong Weiqiao Pioneering Group.

Efter mötet med de privata monopolen lovade den kinesiska centralbankschefen att styra mer finansiella resurser till den privata ekonomin i ett försök att stärka förtroendet bland privata företag när landets ekonomiska momentum försvagats.

Utöver detta har man också lovat att hjälpa regionala myndigheter att stödja de behov som finns hos de företag som de står i kontakt med.

Dessa stora stödpaket har kommit till eftersom den privata sektorn i Kina fortfarande dras med problem som den drog på sig under pandemin, och precis som alla kapitalistiska stater söker man hjälpa de egna företagen och monopolen.

-Att stödja utvecklingen av privata firmor är varje finansdepartements plikt. De tär också en viktig del i de strukturella reformer som rör delar av den finansiella sektorn, förklarade centralbankschefen i ett uttalande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.