Sveriges ungkommunister deltar i protestaktion i Hamburg

PARTIET I veckan deltog Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) på en demonstration i Hamburg för uppmärksammandet av Hamburgupproret 1923 tillsammans med tyska Freie Deutsche Jugend och Danmarks Kommunistiske Ungdom.
 
Med avstamp från Thälmann-Haus, ett museum som flera Kommunistiska organisationer hjälps åt att driva för att minnas KPD-ledaren som bl.a. ledde Hamburgupproret, tågade de tyska, danska och svenska ungkommunisterna genom Hamburgs gator med många sånger och slagord i en karnevalliknande men militant stämning.
 
Utöver Hamburgupproret, skedde även demonstrationen med bakgrund det tysk-danska sommarlägret som pågår just nu samt och de tre ungdomsförbundens gemensamma kampanj ”Freden är röd – Revolutioner avslutar krig”, som manar ungdomen att kämpa emot borgarklassens ökande militarisering och krigshets som pågår i våra länder, och Europa i stort.
 
Från SKU talade förbundsordförande Martin Tairi som berättade om situationen i Sverige i relation till NATO-processen. Alla talare belyste dock nödvändigheten av att dra lärdomar från tidigare revolutionära situationer för att kunna applicera dem i framtiden, när nya revolutionära situationer oundvikligen uppstår; att freden under kapitalismen endast är en illusion för att kapitalismen behöver krig; och nödvändigheten av ett starkt kommunistiskt parti som kan mobilisera folken i kampen emot imperialistiska krig och för socialismen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.