Bildning får mindre pengar – studieförbundens budget dras ner

INRIKES Onödig bildning är inget för regeringen. Studieförbunden ska nu få mindre pengar i budgeten för nästa år. Regeringen vill i stället satsa på yrkesutbildningar. Det är tuffa tider och då kan man inte hålla på och bara bilda sig, tycker utbildningsminister Mats Persson (L) som anser utbildningar ska leda till ”riktiga jobb”.

Därför minskar man budgeten med 250 miljoner nästa år,  året därpå med 350 miljoner och 2026 drar men med anslagen med 500 miljoner.

– Det här är ett dråpslag för folkbildningen i Sverige. Det var en betydligt större neddragning än vad vi hade förväntat oss, säger förbundschef Johan Fyrberg hos Studieförbundet Vuxenskolan.

På Riktpunkt konstaterar vi att regeringen självklart inte vill att vanliga arbetande människor ska skaffa sig onödiga och potentiellt subversiva kunskaper – inte när skattepengarna kan användas till rustning, militär, och feta löner för riksdag och regering istället. Då räcker det bra om arbetarna kan jobba.  Vi undrar också om ABF känner sig lite lurade idag: här kastade de i förbyggande syfte ut kommunisterna, och fick en bantad budget som lön för mödan. Japp, det är tuffa tider…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.