Kuba slår till mot nätverk som rekryterar legoknektar till Rysslands invasion

UTRIKES Det kubanska utrikesministeriet klargör i ett pressmeddelande hur man slagit till mot ett nätverk som försökt rekrytera legoknektar för att slåss på den ryska sidan i kriget i Ukraina. 17 personer har arresterats.

Det nätverk som de kubanska myndigheterna har slagit till mot försöker rekrytera kubanska medborgare i Ryssland, men även på Kuba, varför de kubanska myndigheterna ingripit. Nätverket har sin bas i Ryssland. För att slåss för den ryska imperialismen skulle de presumtiva legoknektarna få ”lön, migrationsdokument, flygplansbiljetter och boende i ett främmande land”.

I ett uttalande från det kubanska utrikesministeriet fördömer man skarpt försöken att rekrytera kubanska medborgare att slåss i kriget:

Kuba är inte en del av kriget i Ukraina. Det agerar och kommer att agera mot de som inom det nationella territoriet deltar i vilken form som helst av människohandel för att leja legoknektar och soldater och därmed förmå kubanska medborgare att ta till vapen mot andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.