Skolan får 850 miljoner kronor mer – en droppe i havet

INRIKES I sin budget för nästa år skjuter regeringen till 850 miljoner kronor för bland annat stärkt likvärdighet. Vid det laget hade det behövs åtskilliga miljarder mer, enligt fackförbundet Sveriges Lärare.

Under 2023 och 2024 hade svensk skola behövt 28 miljarder kronor mer än vad den har idag och vad som är budgeterat, enligt en sammanställning från Sveriges Lärare. Istället får nu skolan en liten slant på 850 miljoner kronor, vilket är ungefär tre (3) procent av vad facket menar behövs. 

Istället finns det gott om pengar för det militära stödet till Ukraina, som hittills kostat över 20 miljarder kronor. Det finns också gott om pengar för att rusta upp militären för att leva upp till Natos mål om att två procent av medlemsländernas BNP ska gå till militären. Denna ökning av de militära utgifterna kommer att uppgå till 42 miljarder kronor, vilket hade täckt skolans behov med råge.

Under kapitalismen kommer människan aldrig gå före profiten och det kommer alltid att finnas pengar för att försvara kapitalet och profiten, men aldrig pengar för människans välstånd och utveckling.

En tanke på “Skolan får 850 miljoner kronor mer – en droppe i havet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.