SKU besökte de grekiska ungkommunisternas festival

SKU Mellan 20 – 24 september så deltog delegation från SKU, bestående av förbundsstyrelsen internationella sekreterare Theodor Gillbrand och Andreas Svoboda, på Kommounistiki Neolea Elladas (KNE) 49:e festival. Festivalen ägde rum i Tritsisparken i Aten.

Utöver själva festivalen så fick även kamraterna i delegationen delta vid PAMEs nationella strejk till svar på den grekiska regeringens åtstramningspolitik. Strejken ägde rum över hela landet med tiotusentals deltagare. 

Delegationen hade också möjligheten att binda tätare kontakter med en rad andra kommunistiska organisationer i Europa, så väl som från resten av världen. Detta genom bilaterala möten med kamrater från hela världen. Ovärderligt för att få det kommunistiska perspektivet på situationen i deras länder och hur sammanlänkande alla våras situationer är i slutändan.

Detta tar oss till seminariet som anordnades kring temat om proletär internationalism. Vid detta seminarium fick kamrater höra analyser kring temat från varje enskild delegation. Samt ett tal från Eliseous Vagenas från KKE:s centralkommitté, kamraten svarade därefter på frågor från delegationer. Alltihopa har varit otroligt givande.

När det kommer till själva festivalen så fick alla delegationer anordna ett bås där vi alla kunde representera våra organisationer till festivalens alla deltagare. Utöver detta så bjöds det även på diskussioner, konserter, tal, sång och dans.

Vi kan inte annat göra något annat än att uttrycka vår tacksamhet gentemot KNE för deras generositet och gästvänlighet, och att vi från SKU fick möjligheten att delta på denna inspirerande och hoppingivande festival! Framtiden är ljus!

Länge leve den proletära internationalismen!

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.