Sveriges försvarsminister i stödmöte för Ukraina

UTRIKES  Igår deltog försvarsminister Pål Jonson i ett möte på den amerikanska flygbasen i Ramstein, Tyskland. Man diskuterade det militära stödet till Ukraina som Ukraine Defence Contact Group bidrar med, och hur man ska arbeta för att långsiktigt stärka Ukrainas militära förmåga.

Ukraine Defence Contact Group består av 50 stater, däribland Sverige, och det var alltså försvarsministrarna från dessa som deltog tillsammans med representanter för Nato och EU på mötet. Den amerikanska försvarsministern Lloyd J. Austin ledde mötet tillsammans med Ukrainas försvarsminister Rustem Umjerov.

I förväg annonserade regeringskansliet att det inte bara skulle handa om nya bidrag, utan också om att hålla redan skickad materiel i gott skick i pågående satsningar genom reparationer och underhåll.

Genom att låta försvarsministern delta i ett USA-lett möte på en av USA:s miltärbaser visar förstås den svenska regeringen återigen hur väl införstådd man är med den västliga imperialismens agenda, och hur mycket man satsar på att ytterligare stärka den ukrainska militären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.