Ungkommunisterna uttalar sitt stöder för den palestinska kampen

SKU, PARTIET Ungkommunisterna antog på sin kongress tidigare i september ett uttalande med anledning av palestiniernas kamp mot den israeliska ockupationen. Riktpunkt publicerar  uttalandet från Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund nedan.

I år är det 75 år sedan Al-Nakba, Katastrofen, och de etniska rensningarna, deportationerna, förtrycket och stölden som det palestinska folket har utstått i århundranden. Våldet började inte med den israeliska statens grundande utan har pågått långt längre tillbaka i tiden än så. Israel är bara den senaste och mest brutala iterationen av det koloniala våld som det palestinska folket har utstått.

Varje år mördas hundratals palestinier, barn som vuxna, unga som gamla. Farmödrar äldre än den koloniala regimen i Tel Aviv får sina nedärvda hem beslagtagna av beväpnade bosättare under beskydd av den koloniala armén. Trots detta har det palestinska folket bestått, medan de andra gamla imperierna har kommit och gått.

Det är just därför som Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund härmed uttrycker sin solidaritet med det palestinska folket, i deras kamp mot utländska kolonisatörerna och inhemska medlöpare. Bara genom socialismen kan det palestinska folket bli fritt.

Vi står rakryggat fast vid att alla palestinier i exil ska ha rätt att återvända, och att alla politiska fångar ska befrias. Vi vill visa vårt stöd till den palestinska ungdomen, som axlar det tyngsta ansvaret, ansvar som ingen ungdom ska behöva axla. Ett ansvar som tvingats på dem,
att ta striden mot en brutal och hänsynslös motståndare. Att precis som sina föräldrar och deras föräldrar dessförinnan ta sig an och bära vidare motståndet. Som Ghassan Kanafani från PFLP sa ”Den palestinska kampen är inte en kamp enbart för palestinier, det är en kamp för
varje revolutionär, var han en befinner sig, en kamp av vår tids exploaterade och förtryckta massor”.

Som vi tidigare uttalat oss om så klarar ingen kolonial regim att överleva tidens test. Förr eller senare så kommer förtrycket att sina och det palestinska folket kommer att bli fritt, hela vägen från floden till havet.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.