105 miljarder dollar till Ukraina, Israel och Taiwan – om Biden får bestämma

UTRIKES Under fredagen bad den amerikanska presidenten Joe Biden kongressen i USA om ytterligare pengar till Ukraina, Israel och Taiwan. Av dessa går minst 45 miljarder till militärt stöd till Ukraina och långt över 10 miljarder till Israel.

Efter de israeliska terrorbombningarna av Gazaremsan behöver man fylla på sina lager av ammunition och det är till detta som stora delar av det amerikanska stödet till Israel ska gå. Stora delar av stödet till Ukraina ska också gå till samma syfte men för Ukrainas del kommer också omkring 15 miljarder dollar till landets underrättelsearbete.

Om förslaget godkänns av kongressen kommer det i ett svep att fördubbla kostnaden för det militära stöd som USA gett till Ukraina – fram till och med september har lite mer än 46 miljarder dollar gått till den Ukrainska militären från USA.

En tanke på “105 miljarder dollar till Ukraina, Israel och Taiwan – om Biden får bestämma

  1. Detta kommer att finansieras genom inflation. Genom att göra detta förvärrar de den slutliga krisen för den amerikanska dollarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.