Bara fyra av tio medlemmar i GS-facket kommer orka fram till pensionen

FACKLIGT GS-facket, med medlemmar inom bland annat skogsbruk, sågverk och tillverkningsindustri, konstaterar i sin senaste arbetsmiljörapport att bara fyra av tio medlemmar kommer orka till pensionen.

Arbetarna som organiseras av GS-facket har traditionellt tunga och olycksdrabbade yrken inom industri och skogsbruk, men även grafisk design. Det sätter också sina spår, vilket fackförbundets senaste arbetsmiljörapport visar. 

I rapporten framkommer att bara fyra av tio medlemmar räknar med att orka arbeta ända fram till pensionen. Fyra av tio uppger dessutom att de någon gång varit med om en arbetsrelaterad sjukdom eller olycka och en av tio lider fortfarande av den.

Rapporten bygger på svar från omkring 3 000 medlemmar i GS-facket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.