Den som inte evakuerar i Gaza ses som terrorist av Israel

UTRIKES Israels markoffensiv mot Gaza har försenats men planeras fortfarande. Under helgen meddelade Israels militär, IDF, att bombningarna kommer att intensifieras från och med idag. Detta för att minimera riskerna för de israeliska trupperna i invasionsstyrkan.

Israels budskap till civila i Gaza är att fly för sin egen säkerhets skull. Meddelandet spreds bland annat via flygblad och som sms till Gaza-bornas mobiler och varnade för att den som inte evakuerar kan komma att ses som medbrottling i en terroristorganisation. Den som alltså inte klarar av att evakuera till södra Gaza under pågående bombningar och en brutal blockad som gör att människor lider brist både på mediciner, mat och vatten riskerar nu att dödas i en markoffensiv som inte kommer att skydda civila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.