Det Internationella mötet i Izmir antog en handlingsplan för det kommande året

PARTIET Under den sista mötesdagen i söndags tog det 23:e Internationella mötet för kommunist- och arbetarpartiers plenum beslut om arbetsgruppens förslag. Inget allmänt gemensamt uttalande togs, då konsensus för det saknades, men ett uttalande om Palestina och en handlingsplan antogs.

I Palestina-uttalandet krävdes det ett omedelbart stopp för Israels aggression och blockad av Gaza och Västbanken. De deltagande partierna uttryckte sin solidaritet med det palestinska folket och fördömde den brutala militära offensiven och Israels barbariska folkmord i Gaza.

Handlingsplanen uppmanar de deltagande partierna att engagera sig i gemensamma aktioner på 14 punkter under perioden som föregår nästa års möte. Bland dessa punkter går det att hitta motstånd mot imperialistiska krig och kapprustning, inklusive kapprustning av kärnvapen, och mobilisering mot Natos expansion och aggression. Här finns också uppmaningen att organisera den 1 maj 2024 med ökad styrka som en klasskampens dag för arbetares rättigheter, och att stärka kvinnors kamp mot ojämlikhet, förtryck och diskriminering på den Internationella kvinnodagen, 8 mars.

Mötets dokument kommer att publiceras löpande på Solidnets hemsida.

Mötet avslutades med att alla närvarande delegater sjöng Internationalen tillsammans. På eftermiddagen kunde sedan alla delegater som ville delta i ett massevenemang som mötets värdparti, Turkiets Kommunistiska Parti, höll i Aşik Veysel-amfiteatern i Izmir, och som det också kommer att rapporteras om här i Riktpunkt.

 

Karl Gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.