Fem döda i Hamburg efter att byggnadsställning rasat

UTRIKES Fem arbetare har dött i Hamburg efter att en byggnadsställning rasat i centrala Hamburg. Ställningen befann sig på den åttonde våningen vid ett lyxbygge i stadsdelen Überseequartier.

Hela stadsdelen Überseequartier i Hamburg är mer eller mindre en stor byggarbetsplats där det nu byggs bland annat affärer, restauranger, kontor och bostäder. Det handlar om ett trendigt kvarter precis vid vattnet i centrala Hamburg.

För detta har nu fem arbetare fått plikta med livet när byggnadsställningen som de befann sig på störtade ner från den åttonde våningen. Räddningstjänsten hittade först tre döda och en man med livshotande skador. Den ännu levande mannen avled på sjukhuset och därefter hittade man också ytterligare en man begravd under rasmassorna.

Det är inte första gången som en olycka som denna inträffat vid bygget av Überseequartier i Hamburg. Så sent som för två månader sedan rasade en byggnadsställning under en bro i närheten och fyra arbetare skadades allvarligt. På en annan byggarbetsplats i samma område bröt också en stor brand ut i somras, efter att gasflaskor exploderat på taket till en byggnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.