Akademikerförbundet SSR varslar om sympatistrejk på Klarna

FACKLIGT I slutet av förra veckan varslade Sveriges Ingenjörer och Unionen om strejk på Klarna, efter att de tröttnat på att företaget förhalat förhandlingarna om kollektivavtal. Nu har även Akademikerförbundet SSR anslutit sig och varslar om sympatistrejk.

Sammanlagt tre fackförbund har nu varslat om strejk vid Klarna. Först ut var Unionen och Sveriges Ingenjörer och nu har även Akademikerförbundet SSR varslat om sympatistrejk. Denna kommer att trädda i kraft en dag efter den ordinarie strejken påbörjats, det vill säga den 8 november.

Bakgrunden till strejken är de långdragna förhandlingarna om kollektivavtal på företaget, som påbörjades redan för tre år sedan. Klarna har hela tiden dragit ut på processen, ställt in möten och förhalat eftersom man inte vill teckna något avtal. Det fick till slut bägaren att rinna över för Unionen och Sveriges Ingenjörer, som varslade om strejk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.