Sveriges Ingenjörer och Unionen varslar om strejk vid Klarna

FACKLIGT Båda fackföreningarna har förhandlat om ett kollektivavtal i åtta månader och nu har man tröttnat på att Klarna förhalat processen. Strejken kommer att inledas den 7 november om inget avtal är på plats innan dess.

2020 bildades den första fackklubben på Klarna och sedan dess har man försökt fått ett kollektivavtal till stånd, men Klarna har hela tiden förhalat processen och inte velat skriva på ett avtal. Först ut att frånträda förhandlingarna om kollektivavtal var Unionen och nu har Sveriges Ingenjörer följt efter och tillsammans har nu fackförbunden varslat om strejk.

Man har dessutom sagt att ytterligare stridsåtgärder kommer att läggas mot Klarna om de skulle försöka kringgå konflikten och dess verkningar.

2 tankar på “Sveriges Ingenjörer och Unionen varslar om strejk vid Klarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.