Kollektivavtal klart på Klarna

FACKLIGT I slutet av förra veckan varslade Sveriges Ingenjörer och Unionen om strejk vid Klarna, efter att företaget förhalat tecknandet av kollektivavtal. Mindre än en vecka efter strejkvarslet tecknar nu Klarna ett kollektivavtal, meddelar Unionen.

Avtalet kommer efter att Unionen också varslat om sympatiåtgärder på Foundever Sweden AB och Teleperformance Nordic AB, som hanterar stora delar av Klarnas kundtjänst. Flera andra fackföreningar, såsom DIK och Naturvetarna, hade också varslat om sympatiåtgärder.

Bakgrunden till strejken var de långdragna förhandlingarna om kollektivavtal på företaget, som påbörjades redan för tre år sedan. Klarna har hela tiden dragit ut på processen, ställt in möten och förhalat eftersom man inte ville teckna något avtal. Det fick till slut bägaren att rinna över för Unionen och Sveriges Ingenjörer, som varslade om strejk.

En tanke på “Kollektivavtal klart på Klarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.