Vattenfall vill bygga ut kärnkraften vid Ringhals

INRIKES Regeringen och oppositionen är överens om behovet av mer kärnkraft vid befintliga kärnkraftverk och Vattenfall har därför gått vidare med att försöka bygga fler reaktorer vid Ringhals kärnkraftverk utanför Varberg.

För att kunna bygga ut kärnkraftverket i Ringhals behöver en ny detaljplan för området upprättas. Detta görs genom en ansökan till Varbergs kommun, där Ringhals ligger. Målet är att ha nya reaktorer i drift i början på 2030-talet och förstudien kring utbyggnaden av kärnkraftverket ska vara klar innan årsskiftet.

Regeringen har tidigare lagt fram ett förslag i riksdagen om att dels möjliggöra fler reaktorer vid befintliga kärnkraftverk men också att öppna för byggandet av reaktorer på nya platser. Detta har Socialdemokraterna delvis anslutit sig till, då de menar att de befintliga kärnkraftverken måste kunna få nya reaktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.