Socialdemokraterna ansluter till regeringens kärnkraftspolitik

INRIKES Den sittande regeringen öppnade nyligen för att bygga ut svensk kärnkraft genom att lägga en proposition som justerar centrala delar i Miljöbalken, där kärnkraften regleras. Nu ansluter Socialdemokraterna delvis till regeringens politik.

De konkreta förslag som fanns i regeringens proposition var att slopa den begränsning som finns på antalet kärnreaktorer i landet och att öppna för att man ska kunna bygga nya kärnkraftverk på andra platser än där det redan finns.

Till detta ansluter nu Socialdemokraterna delvis och menar att man måste kunna bygga fler än 10 reaktorer, dock inte var som helst i landet – man vill nämligen geografiskt begränsa utbyggnaden till platserna där det redan finns kärnkraftverk.

Läs mer om vad kommunisterna anser om kärnkraften i SKP:s miljöprogram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.