Strejk vid Tesla igång – Transport varslar om sympatiåtgärder

FACKLIGT Strejken vid Tesla inleddes i natt och kommer att hålla på tills dess ett kollektivavtal är på plats, enligt IF Metall. Igår utökades dessutom varslet och idag meddelar också Transport att man varslar om sympatiåtgärder.

Tesla har vägrat att skriva på ett kollektivavtal med hänvisning till att man inte har gjort det någonstans i världen, vilket fått IF Metall att ta till strejkvapnet. I natt inleddes strejken vid Teslas verkstäder och igår utökades dessutom varslet, sedan det stod klart att Tesla inte kommer backa.

Nu har också Transport varslat om sympatiåtgärder för att stödja IF Metall. Från och med den sjunde november sätter Transport all lastning och lossning av Tesla-bilar i hamnarna i Trelleborg, Malmö, Göteborg och Södertälje.

Arbetarna vid Tesla är inte de enda bilarbetarna som strejkar, utan stora strejker äger också rum i USA vid Ford, General Motors och Chrysler-ägda Stellantis. De stora strejkerna har hittills tvingat Ford till förhandlingsbordet och man verkar ha vunnit stora löneökningar de kommande åren.

2 tankar på “Strejk vid Tesla igång – Transport varslar om sympatiåtgärder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.