Utökat varsel mot Tesla – allt arbete med Teslas bilar stoppas

FACKLIGT IF Metall varslade tidigare om strejk vid en rad Tesla-verkstäder runt om i landet. Efter att Tesla nu meddelat att man inte tänker skriva under ett kollektivavtal utökar IF Metall sitt varsel så att det omfattar allt arbete med bilar från Tesla.

Sedan tidigare hade IF Metall varslat om strejk och blockad vid Teslas egna verkstäder men efter att företaget meddelat att man fortfarande vägrar skriva under ett kollektivavtal utökar IF Metall sitt varsel. Det innebär att allt arbete med Teslas bilar stoppas på sammanlagt 15 orter i landet. Arbetet med andra bilar fortsätter dock som vanligt.

Det nya varslet kommer att träda i kraft den 3 november medan det tidigare varslet träder i kraft den 27 oktober och kommer omfatta omkring 120 arbetare.

En tanke på “Utökat varsel mot Tesla – allt arbete med Teslas bilar stoppas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.