IF Metall varslar om strejk vid Teslas svenska fabriker

FACKLIGT Fackförbundet IF Metall har varslat samtliga arbetare vid Teslas svenska arbetsplatser om strejk efter att Tesla inte velat skriva på ett kollektivavtal. Utan överenskommelse inleds strejken den 27 oktober.

I Sverige finns Teslas verkstäder på sju orter och samtliga kommer att omfattas av arbetsnedläggelsen. Bakgrunden är att IF Metall krävt ett kollektivavtal för de anställda, vilket Tesla efter långa förhandlingar inte velat gå med på.

Strejkvarslet träder i kraft den 27 oktober om ingen överenskommelse träffats och kommer att beröra omkring 120 arbetare.

En tanke på “IF Metall varslar om strejk vid Teslas svenska fabriker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.