Flera hundra döda efter israeliskt angrepp på sjukhus i Gaza

UTRIKES Under tisdagen angreps al-Ahli-sjukhuset i Gaza, där tusentals människor sökt skydd undan de israeliska terrorbombningarna. Attacken kostade hundratals människor livet.

Al-Ahli-sjukhuset var ett av de sjukhus som omfattades av den evakueringsorder som Israel tidigare utfärdade för norra Gaza men var fortfarande i bruk och hade inte utrymts. Istället hade människor boende i norra Gaza sökt skydd där, i hopp om att komma undan ytterligare bomber. När sjukhuset bombades fanns det enligt Världshälsoorganisationen (WHO) patienter, personal och flyktingar från andra delar av Gaza där.

Innan bombningen av sjukhuset hade 2 778 palestinier dött i Israels terrorkampanj och nästan 10 000 skadats. Bland de döda finns det över 800 barn och 900 kvinnor, vilket vittnar om det urskillningslösa våld som Israel släppt lös över Gaza, som drabbar civila oerhört hårt.

Den israeliska armén skyller i sin tur angreppet på Hamas och menar att det är en raket från Gaza som landade på fel ställe.

Själva explosionen fångades på film och har postats av Evan Hill, en journalist på Washington Post.

 

2 tankar på “Flera hundra döda efter israeliskt angrepp på sjukhus i Gaza

  1. Den brutala attacken på detta sjukhus var en uträknad och avsiktlig MORD som var utformad för att skrämma och terrorisera Palestinierna. Nazisterna använde samma taktik när Luftwaffe bombade Warszawa, Rotterdam och Coventry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.