Nordiska transportarbetare uttalar sitt stöd för IF Metalls strejk vid Tesla

FACKLIGT Vid ett möte i Köpenhamn uttalade Nordiska Transportarbetarfederationen sitt stöd till IF Metall i deras strejk vid Tesla. Konflikten antar därmed tydligare internationella dimensioner, när nu hundratusentals transportarbetare i Norden öppet ställer sig bakom strejken.

Sedan IF Metall inledde strejken vid Tesla har sympativarslen haglat in. Alltifrån blockader av lossning och lastning av Tesla-bilar i alla svenska hamnar till blockad av post och andra leveranser till Teslas verkstäder och lokaler i Sverige sätter ökad press på företaget. När nu också Nordiska Transportarbetarfederationen, som samlar över 300 000 transportarbetare, uttalar sitt stöd har strejken också fått internationella dimensioner. 

De nordiska transportfackföreningarna kommer nu att se över ytterligare åtgärder, meddelar Transports förbundsordförande Tommy Wreeth.

Bakgrunden till strejken är att IF Metall krävt ett kollektivavtal för de anställda, vilket Tesla efter långa förhandlingar inte velat gå med på. Strejken har varit igång i snart tre veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.