Upptrappning av bombningar och markstrider i Gaza

UTRIKES Just nu intensifierar Israel flyganfallen mot Gaza samtidigt som israeliska marktrupper de senaste dagarna har genomfört flera operationer på landremsan. Det är dock ingen regelrätt markoffensiv som inletts, även om  det israeliska försvaret (IDF) har sagt att en sådan kommer att genomföras. På fredagen talade IDF om att trappa upp kriget.

Israel slog ut internet och alla kommunikationer i Gaza genom utökade flygbombningar fredag natt och skar därmed av 2,3 miljoner människor från kontakt med yttervärlden och varandra – en informations-blackout som orsakade omfattande panik bland en befolkning som redan levde i mörker på grund av blockerad el.

Palestinska Röda halvmånen uppger att man under avbrotten tappat all kontakt med all sin personal på plats och uttrycker stor oro över medarbetarnas möjlighet att fortsätta sitt arbete med akutsjukvård. Man vädjar till världen att ingripa och stoppa israels aggression som kommer att leda till en fullständig massaker av civila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.