Grekisk polis attackerade enorm solidaritetsdemonstration med Palestina

UTRIKES Igår hölls en massiv demonstration  till stöd för Palestina i Aten, och tusentals människor tågade genom den grekiska huvudstaden bakom en  enorm Palestina-flagga för att protestera mot Israels terror mot Gaza. Det var en av de större manifestationerna i Europa, med många palestinska, fackligt organiserade deltagare som lyfte stämningen och hjälpte till att få ut grekerna på gatorna.

”Detta brott är undertecknat av Nato, EU och israelerna” och ”Solidaritet med folkens kamp, ​​ner med den nya klassen av imperialister”, var några av de paroller som fick luften att vibrera, och man krävde bland att Grekland omedelbart skulle avkluta allt stöd till USA och Israel,  ett stopp för allt ekonomiskt, politiskt och militärt samarbete med Israel, samt att Grekland omgående skulle erkänna den palestinska staten.

Regeringens svar lät inte vänta på sig. Polis attackerade när demonstranterna samlades utanför den israeliska ambassaden för att uttrycka solidaritet med det palestinska folket. Utan anledning började trupperna som stationerat sig vid ambassaden att kasta kemikalier och ljusgranater på den fredliga marschen. Bilderna talar sitt eget språk: återigen har imperialismen visat sitt rätta ansikte, och hur hycklande allt tal om demokrati och frihet i grunden är.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.