Handels varnar för underbemannade butiker

FACKLIGT Genom en undersökning bland sina medlemmar konstaterar Handels att underbemanningen är utbredd bland butikerna. Tre av fyra butiker saknar tillräcklig grundbemanning, menar fackförbundet.

Som vanligt handlar det om att pressa de anställda maximalt för att få ut en så hög profit som möjligt. För att göra det rings exempelvis inte extrapersonal in när det behövs, man lägger inte ett schema efter de faktiska förutsättningar som finns och att man inte planerar verksamheten mer långsiktigt. Detta ökar i sin tur stressen på jobbet och arbetsbelastningen blir mycket tyngre än vad den hade behövt vara.

Vad exakt Handels planerar att göra åt detta framgår dock inte, utan rapporten belyser de problem som finns och hänvisar i övrigt till företagens och chefernas välvilja genom att konstatera att schemaläggning där de anställda får vara med och beställa ofta blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.