Koranbrännaren Momika lever på sin hets

INRIKES Koranbrännaren Salwan Momika tjänar fortsatt pengar på sin verksamhet. Sveriges Radios Ekot har i över två månader följt hans aktivitet på Tiktok där han uttryckligen samlat in pengar till nya koranbränningar.

Under cirka 200 minuter livesänt material vid sex olika tillfällen samlades gåvor på motsvarande minst 30 000 kronor till Momika. I slutet av augusti stängde Tiktok av gåvofunktionen på Salwan Momikas konto, men snart öppnade han ett nytt; och så har det fortsatt. Totalt har Ekot kunnat koppla honom till minst tio olika Tiktok-konton. Polisen meddelar att det är olyckligt, men inte olagligt – en fråga för Tiktok, helt enkelt. Salwan Momika säger till Ekot att han lever på sina Tiktokgåvor. Han hävdar också att han kommer fortsätta skapa nya konton framöver.

Momikas verksamhet har varit till nytta för regeringen som nu vill göra ändringar i ordningslagen för att inskränka yttrandefriheten. Riktpunkt har tidigare påpekat att framtida demonstrationer och manifestationer enligt regeringens planer kommer att bli tvungna att uppfylla krav på att inte skada Sveriges nationella säkerhet. Det betyder i praktiken att vid varje given ansökan om offentlig sammankomst, så ska polisen inte bara bedöma säkerhetsläget på plats, utan också bedöma om sammankomsten är skadlig för landets säkerhet.

Uppenbarligen anser dock regeringen att den nyttige idioten spekat ut sin roll. Migrationsverket har beslutat att inte förnya Momikas uppehållstillstånd, men själv säger han att han inte kommer att rätta sig efter beslutet, utan överklaga. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.