Kraftigt sparbeting för vården i Östergötland

INRIKES Regionstyrelsens ordförande i Östergötland, Marie Morell (M), menar att vårdens ekonomiska läge i regionen nu är allvarligt, och att personalkostnaderna måste minska med sex procent. Hur det ska gå till vill hon återkomma senare med.

Niklas Theorin, ordförande Östergötlands läkarförening, skriver i ett mejl till Läkartidningen att föreningen fått veta att besparingen bland annat innefattar kostnader för inhyrd personal och övertid, och att hela paketet skulle motsvara ungefär 600 tjänster. Han konstaterar att vårdutbudet kommer att begränsas, eftersom det redan råder underbemanning och vårdköerna är långa.

Ja, det är ett allvarligt läge när vården skärs ned, så att vanliga människor utan möjlighet till privata lösningar får gå med icke-akuta problem som förslitningsskador från jobbet eller stressrelaterade problem utan att få hjälp. Marie Morell själv lär inte behöva lida av besparingarna – hon håvar in 75 000 per månad i lön och har tillsammans med sina 16 styrelsekolleger säkert råd att betala privat vård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.