Palestina vägrar dö i tysthet!

KRÖNIKA På Västbanken har den israeliska armen och de olagliga bosättarna dödat 450 Palestinier bara i år! Finns Hamas där?  Nej! Men finns kanske Förenta Nationerna där för att reagera? Nej! Alla de överstatliga organisationerna, NATO och EU inkluderat, tittar bort när palestinierna mördas, torteras, fängslas, blir av med sin jord, jagas bort från sina byar: något som pågått i 75 år. De tittar bort medan Gaza i tio år har saknat dricksvatten, som sionisterna skurit av. De bortser från muren mot Gaza som funnits  i 17 år!

Men när det Palestinska folket reagerar, då får vi av hela det imperialistiska blocket frågan om vi är med Netanyahu, ledaren för mördarstaten, eller med Hamas. Alla progressiva människor i världen avisar det falska dilemmat. Vi är med folken, både det israeliska och det palestinska! Vi är med palestinierna i deras kamp att få tillbaka sitt land.

Vi kan inte bestämma hur det palestinska folket ska reagera efter årtionden av blodigt förtryck. Om vi går med på att Hamas är en terroristorganisation och agerar precis som terroristerna gör, vad är det då Israel gör för att straffa dessa terrorister? Israel som är ett legitimt land, erkänt av FN, dödar små barn och bombar skolor och sjukhus. Israel förbereder en blodig invasion. Och är landet Israel då bättre än de som kallas terrorister? Israel har agerat som terrorister i 75 år!

Dessutom är det mesta av nyheterna ensidigt. Det är bara västmedia som rapporterar och i princip upprepar allt som sionisterna önskar, medan blodbadet i Gaza och på Västbanken fortsätter. Sionisterna har fått tillstånd av alla de så kallade civiliserade nationerna att slakta alla palestinier. USA är på plats först av alla med sitt hangarfartyg.

Vi övriga, oberoende om vi accepterar onödigt våld eller inte, speciellt när små barn drabbas, har till uppgift att visa vår solidaritet för Palestiniernas kamp för att de äntligen ska få ett hemland. Vi måste kräva att Israels ockupation och slakten av Palestinas folk ska stoppas. Israeler och Palestinier kan leva i fred och i samarbete med varandra om de blir av med sionisterna som skapar våld, splittring och fanatism!

 

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.