Polisen kan få tillgång till fartkameror

INRIKES Utöver de kameror som monterats här och var av polisen själv den senaste tiden, så vill också regeringen att man ska få tillgång till befintlig övervakningsstruktur, bland annat fartkameror.

I förra veckan fick Polisen, Trafikverket och Transportstyrelsen order om att genomföra en utredning för att se i vilken utsträckning Polisen kunde få tillgång till befintlig övervakningsstruktur, det vill säga ”ökad tillgång till befintliga kamerasystem kopplade till den statliga transportinfrastrukturen”.

Under våren tillsattes även en utredning som skulle se över hur man kunde förenkla kameraövervakningen för kommuner och det är knappast den enda repressiva åtgärden som är på gång. Regeringen planerar bland annat ungdomsfängelser, hårdare repression mot flyktingar och sänkt straffmyndighetsålder. Dessutom ska också militären stärka sitt samarbete med polisen.

Men varför ökar repressionen så mycket just nu? Läs svaret från kommunisterna!

En tanke på “Polisen kan få tillgång till fartkameror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.