Protester mot Israel även i Malmö och Lund

INRIKES, PARTIET, SKU Också i Skåne har det under veckan som varit demonstrerats i solidaritet med Palestina.I Malmö har det varit flera hundra, om inte tusentals, deltagare som ställt upp i både i vått och torrt väder. Bland annat samlades man på Möllevångstorget i regnet för slagord, tal och sång, och följde upp det i en andra manifestation med ett stort demonstrationståg från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget!

I Lund var det ett 50-tal studenter och universitetspersonal som genomförde en manifestation organsierad av Studenter för Palestina. Här samlades man utanför universitetsbiblioteket för att protestera mot universitets ovilja att ta ställning mot folkmordet som pågår, samt för att peka ut universitetets kopplingar till militärindustrin och deras samarbete med den sionistiska staten.

På båda platser, men  framför allt i Malmö, kunde man uppleva en stämning av solidaritet, ilska, hopp och gemenskap, på en skala som man sällan uppnår i Sverige annars. Att så många människor sluter upp tillsammans mot något som avskyvärt, är otroligt inspirerande! Slagord och paroller handlade om att bekämpa den sionistiska staten Israel, att bojkotta Israel och att upprätta en självständig paelstinsk stat. 

SKU Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.